Nordea hyrer da ikke headhunter uden grund

Hvis Nordea-topchef Christian Clausen føler sig tilsidesat og irriteret over, at hans egen formand søger hans afløser, viste han det ikke på torsdagens pressemøde, da halvårsregnskabet blev præsenteret i vanlig afslappet Clausen-stil.

Som Berlingske Business afslørede den 16. juni, har Nordeas bestyrelse hyret headhunterfirmaet Egon Zehnder til at finde en række bud på en ny topdirektør til Nordens største bank, Nordea. I mellemtiden har 60-årige Christian Clausen flere gange været ude med større interviews – et signal om at han stadig står på broen.

Et speget spil
Det er nemlig et speget spil, når det kommer frem i utide, at et headhunterfirma er sat på opgaven. For der er en reel risiko for, at den siddende topchef går før tid. Det skete i Danske Bank, da Peter Straarup smækkede med døren, før hans afløser var på plads. Det gav uro og bestyrelsens arbejde kom til at se sjusket ud, fordi der ikke var styr på bestyrelsens allervigtigste opgave. En lignende uro var der i PFA, da Henrik Heideby besluttede sig for at stoppe, før hans afløser var på plads.

Selvom det er en meget lille kreds af personer, der ved, at en sådan headhunter-proces er sat i gang, må Nordea bestyrelsen have vurderet risikoen for, at det ville komme frem. Det store spørgsmål er her, om Nordea-topchef Christian Clausen var orienteret om, at jagten på hans afløser var startet. Så bliver det rigtig giftigt – for vidste han det, må der jo også være planlagt en opsigelsesdato. Så er han i sandhed dead man walking, som Berlingske Business’ erhvervskommentator Jens Chr. Hansen malerisk beskriver det.

SAS-direktør i spil
Ifølge Business’ egen shortliste er der fem kandidater. Svenske Torbjörn Magnusson, direktør for If Forsikring, er et godt bud og Nordea-formand Björn Wahlroos’ mand, hvad der også kan vise sige at være en ulempe. For så bliver indflydelsen fra den magtfulde formand og storaktionær meget synlig.

Et andet bud er SAS-direktør Rickard Gustafson. Han har måske ikke frisk bankerfaring, men hans utrættelige spare-iver i SAS og pannordiske profil er præcis det, som Nordea har brug for.

Nykredit-direktør var stjerne

Bankerfaring har til gengæld danske Michael Rasmussen, der i 2013 blev topdirektør i Nykredit. Han var en stjerne, da han var i Nordea og i en periode bestyrelsens eneste bud på en ny topchef. Hans handicap er, at han er dansk. Og danske bankdirektører er ikke rigtig på mode for tiden i Nordea i disse år. Så Michael Rasmussens faglighed skal overstråle de øvrige, hvis det skal blive ham.
Internt kan Casper von Koskull også have en chance, men han er ekstremt velhavende – og det er ikke sikkert, at han har lyst til et så krævende job. Den svenske direktør for retailbanken i Nordea Lennart Jacobsen er en outsider-kandidat.

Men hvorfor skulle Nordea-bestyrelsen løbe risikoen med at hyre en ekstern headhunter, hvis der var en perfekt intern arvefølge på plads?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *